Rejsegilde for Alsik's håndværkere

Torsdag den 12. april 2018 fejredes Alsik's 19. etager

Det var en festdag for håndværkerne, da der torsdag den 12. april 2018 blev holdt rejsegilde på Alsik. Det er 2,5 år siden arbejdet blev påbegyndt, og nu har hotellet med håndværkernes indsats nået sin fulde højde på 70 meter. Det blev fejret på byggepladsen med fadøl, ringriderpølser, kartoffelsalat, og to biografbilletter til den nye Kinorama i Borgen til alle håndværkere på Alsik.

Forandret Havnefront
Borgmester Erik Lauritzen deltog i rejsegildet og holdt en tale, hvori han blandt andet understregede var glad og stolt han er over, at Sønderborg Kommune har fulgt den plan, som arkitekt Frank Gehry lavede for industrihavnen i 2006.

Målet var en fuldstændigt forandret havnefront i Sønderborg. Det byggeri, som vi står i nu, har bestemt lagt megen debat undervejs. Det skal ikke være en hemmelighed, at sådan et specielt byggeri vil dele vandene. Jeg er helt overbevist om, at vi alle vi være stolte over hotellet de kommende mange år. Alsik bliver et tilløbsstykke og kommer til at trække mange gæster til Sønderborg.

Erik Lauritzen, Borgmester, Sønderborg Kommune

 Se en film fra dagen her:

Hotel Alsik åbner til marts 2019, og bliver regionens største fire-stjernede konferencehotel med Danmarks største spa- og wellness. Huset er tegnet af Henning Larsen Architects, og er del af den masterplan, som stjernearkitekten Frank Gehry har lavet for Sønderborg Havn. Alsik bygges af Bitten & Mads Clausens Fond sammen med PFA Pension.

Alsik vil blive drevet af hotelkæden RIMC, som med Alsik åbner deres hotel i Danmark.

Der planlægges senere på året et åbent hus på byggepladsen, hvor alle byens borgere inviteres.