Første spadestik

Den 13. november 2015 blev første spadestik til Sønderborgs nye hotel taget, og samtidig blev navnet på det store byggeri offentliggjort: Alsik

I et stort telt på havnefronten var der den 13. november 2015 inviteret gæster fra nær og fjern, for at fejre at realiseringen af Frank Gehrys plan var så langt, at det første spadestik kunne tages til hotellet. 

Første spadestik blev taget med både gravko og 4 spader, og markeret med affyring af en kanonsalut fra en af DybbølCentrets gamle kanoner. Det var festligt og højtideligt da Peter Mads Clausen, formand for Bitten & Mads Clausens Fond, i sin tale offentliggjorde hvad hotellet skulle hedde. Han sagde bl.a.:

Når jeg kikker lidt rundt i flokken her, vil jeg gætte på, at flertallet af jer har børn, og I har ligesom jeg, været igennem den process at skulle give sit barn et navn.

Det er ikke altid lige let, for man er som regel 2, der skal blive enige.
I det her tilfælde med hotellet, var der en hel bestyrelse på 9 medlemmer, der skulle blive enige. Det var ikke så let.

Mit første navneforslag var Sønderborg Tower. Det forslag blev straks stemt ned, men det blev accepteret som arbejdstitel, med anbefalingen om, at bruge et konsulentfirma, som havde mere forstand på sådan noget.

Det gjorde vi så, og sammen med dem stillede vi en hel masse kriterier op, som skulle karakterisere navnet.

Efter flere forsøg, hvor vi til sidst endte op med over 50 forskellige navne - nogen bedre end andre - måtte der jo tages en beslutning. Så jeg bad om en time out på en uges tid, hvor jeg lige ville gå rundt og ”smage” på navnene.

Ofte skal man lige have lidt tid til at mærke efter, for at finde det rette. Det endte så med et kort navn på 5 bogstaver, et navn, som ikke findes i forvejen, og som siger noget om, hvor hotellet ligger, og som er synonymet på noget i naturen, der gror og spirer, nemlig det korte navn: Alsik