1. september 2017 13:54

Ståldrager på 17 ton

For at undgå søjler i konferencerummet, bærer en ståldrager loftet

Ståldrageren, mens den endnu hang frit i luften

Ståldrageren, mens den endnu hang frit i luften

BMC

Den 30. august 2017 blev en af de tungeste enkeltopgaver på Alsik løst, idet en ståldrager 17 ton blev hejst ind over konferencerummet. Ståldrageren skal bære taget, og gøre det muligt at bygge det store rum med plads til 250 mennesker helt uden søjler.   

Alsiks konferencerum ligger på 1. sal i hotellet og bliver 370 m2 stort. Uden ståldrageren ville det have været nødvendigt at placere tre betonsøjler i konferencesal, hvilket dog ville genere et fuldt udsyn i rummet. Det har heldigvis været muligt at undgå med denne nye løsning, hvor ståldrageren er lagt af mellem to betonbjælker, og bærer lofter. I den efterfølgende færdigbygning af rummet vil drageren blive inddækket med facade og gipsvægge, så den ender med at være skjult inde i bygningen.

Den kæmpestore ståldrager er udført lokalt af Kallehave Stål i Nordborg, og ankom til byggepladsen med særtransport natten til tirsdag den 29. august 2017. Det er en opgave af særlige dimensioner, at udføre så stor en drager med et spænd på 22 meter, 5,5 meter i højden og 22 meter lang. Derfor var mester Jan Kallehave også mødt op for selv at følge arbejdet, mens smed og sjakbajs Berit Hansen sikrede monteringen af ståldrageren.

Alt forløb som det skulle, som det fremgår af billedserien her.