13. november 2015 09:37

Visionen for projektet

Alsik udspringer af et forarbejde, som rækker langt tilbage og startede med købet af den tidligere industrihavn i Sønderborg.

Visionen om et hotel i Sønderborg

Visionen om et hotel i Sønderborg

Henning Larsen Architects

I 2006 besluttede Sønderborg kommune, sammen med Bitten & Mads Clausens Fond, at overtage en havnegrund på 55.000 m2, og via Sønderborg havneselskab udvikle planer for en ny og attraktiv bydel i Sønderborg.

Den nye bydel skal være drivkraft i udviklingen af et nyt attraktivt område i Sønderborg, med en bred vifte af tilbud, og bygninger med unik arkitektur og høj kvalitet. Placeringen langs vandet ved Alssund giver enestående muligheder. Bydelen integreres i den historiske Sønderborg by, og ligger samtidig tæt på det moderne universitet og koncertsal i Alsion, på den modsatte side af sundet.

Til at skabe en professionel og gennemtænkt plan for den nye bydel, blev den berømte canadiske arkitekt Frank Gehry inviteret til at udtænke en masterplan for området. Den plan blev færdig i 2008, og beskriver et område sammensat af forskellige bygninger og muligheder: kontorbyggerier, lejligheder, hotel og restauranter. Frank Gehrys masterplan er også idag basis for udviklingen af havnefronten.

Layout
Alsik vil med sine 19 etager og enestående arkitektur stå som et moderne vartegn for Sønderborg, placeret direkte på havnefronten ved Alsund, i et by- og naturskønt område.

Henning Larsen Architects har tegnet det smukke hus. I deres arkitektur har de taget udgangspunkt i området ved Sønderborg, med Alsund der snor sig mellem skråninger på hver side. Det 4-stjernede hotel skal med høj kvalitet og nordisk stil tiltrække både forretningsgæster, turister og lokale. Hotellet får 190 store værelser, konferencefaciliteter til 450 personer, 3 restauranter og Danmarks største spa- og wellness. 

I 64 meters højde kommer der en udsigtsetage, som bliver åben for offentligheden, og herfra man som tilskuer får en unik panoramaudsigt ud over det naturskønne Sønderborg.