tirsdag den 23. oktober 2018 08.36

Alsik, en markant bygning i Syddanmark

TV Syd udsendelse om Alsik

Alsik Logo

Alsik Logo

Per Franson, Als-Nyt

I efterårsferien sendte TV Syd en udsendelse om markante bygninger i regionen. Alsik er en af disse, og blev portrætteret i en flot udsendelse, hvor også formand i Bitten & Mads Clausens Fond, Peter Mads Clausen og direktør Per Have blev interviewet.

Hotellets navn er inspireret af alsikke kløverblomsten, som også er stiliseret i logoet, og projektet er den største investering i Bitten & Mads Clausens Fonds historie. Det gennemføres sammen med PFA Pension, som naturligvis får sin investering forrentet. For Bitten & Mads Clausens Fond er Alsik dog i høj grad en investering "med hjertet". 

Vi må nok sige, at afkastet på den investering, vi har gjort her, nærmer sig 0. Men det er også, fordi vi har så meget hjerteblod -  vi vil meget gerne gøre noget for området hernede.

Peter Clausen, formand, Bitten og Mads Clausens Fond

Hotellet åbner for offentligheden i maj 2019, og vil indeholde tilbud for alle - også uden at booke et værelse. Restauranter og Spa bliver nemlig tilgængelige for alle, og på 16. etage kan udsigtsposten besøges. Herfra kan man se det meste af kommunen, og i godt vejr helt til Nordals hvor Danfoss' hovedbygning ligger.

Bitten & Mads Clausens Fond har som Danfoss' hovedaktionær fokus på at investeringer skal være "Til gavn for Danfoss". Det gælder også for opførelsen af Alsik, som både styrker Sønderborgs udvikling, og rummer faciliteter som virksomheden får glæde af.  

Hotel Alsik er den største bygning i planen for den tidligere industrihavn i Sønderborg. Flere nye byggerier er skudt op på kajen, og nu er 75 procent af havneområdet belagt.

Følg dette link, for at se udsendelsen om Alsik via TV Syds hjemmeside. 

Alsik i TV