torsdag den 13. juli 2023 12.00

Bitten & Mads Clausens Fond har købt Torvehallen

Frem mod 2026 udvikles et nyt projekt

Torvehallen i Sønderborg

Torvehallen i Sønderborg

Sønderborg Kommune

Bitten & Mads Clausens Fond har pr. 1. juli 2023 købt den grund, som Torvehallen i Sønderborg ligger på.

Torvehallen og boliggrunden er pålagt særlige betingelser, idet bygningen er opført på midlertidige godkendelser og ikke lever op til bygningsreglementet. Så selv om Torvehallen er et meget besøgt og attraktivt spisested i Sønderborg, kan dens midlertidige tilladelser ikke forlænges efter 2026.

Som ejer af grunden er det Fondens intention at udarbejde et nyt projekt, som også i fremtiden vil sikre en god og sammenhængende forbindelse mellem Byens Havn, Sønder Havnegade og resten af byen. Der er dog ikke planlagt noget endnu, og da Torvehallen har tilladelse til at drive restaurant på stedet indtil udgangen af 2026, er der også god tid.

Torvehallen vil til den tid have ligget på stedet i 10 år. Den åbnede i 2016, og har siden da været et populært spisested for både lokale og turister. Med sin centrale placering forbinder den Sønder Havnegade og den nye bydel i Byens Havn.

Når Bitten & Mads Clausens Fond indenfor de næste 3 år skal beslutte, hvilket nyt og blivende projekt man ønsker at opføre i stedet, vil der blive trukket på de hidtidige gode erfaringer. Samtidig vil alternative muligheder for udnyttelse af grunden blive afdækket. Det vigtige er i sidste ende for Fonden at skabe et projekt, der er afstemt med de omgivelser det ligger i.

For nuværende er Bitten & Mads Clausens Fond blevet ejer af grunden, men der sker ingen ændringer for Torvehallen på den korte bane.

Læs evt. mere om spisestedet på deres egen hjemmeside, ved at følge dette link:

Torvehallen, Sønderborg