mandag den 3. maj 2021 12.00

Lokalt vartegn bliver gult under Tour de France

Projektet realiseres via støtte fra fonden

Chr. X's bro klædes i gult

Chr. X's bro klædes i gult

Sønderborg Kommune

Kong Christian X’s bro bliver gul under Tour de France i 2022. Bitten & Mads Clausens Fond har nemlig valgt at give en donation på 310.000 kroner til at pakke broen ind i gult stof i forbindelse med cykelløbets etape i Sønderborg i 2022. Materialet er coated hulstof, så vinden kan passere gennem stoffet, og så det kan holde til vind og vejr i perioden.

Peter Mads Clausen, formand for fonden, forklarer om donationen:

Ideen med at pakke byens bro ind i gult er virkelig god. Det skaber synlighed om et lokalt vartegn. Udover at skabe opmærksomhed under Tour de France, bliver det forhåbentlig noget som besøgende og TV-seere efterfølgende husker Sønderborg for. Vi skal bruge Tour de France som anledning til at skabe positiv interesse for området, fordi det betyder at flere måske også lægger vejen forbi i andre sammenhænge.

Peter Mads Clausen, Formand for Bitten & Mads Clausens Fond

Stoffet genbruges

Den gule beklædning tages af broen den 4. juli 2022. Når Tour de France er forbi, vil stoffet blive genanvendt til f.eks. muleposer. Der er på den måde tænkt i genanvendelse af udsmykningen for at tilstræbe visionen om Verdens Grønneste Målby.

Projektet handler om at udsmykke byen, så det ikke kun er cykelryttere og publikum, der fester i gult når verdens største cykelløb kommer til Sønderborg den 3. juli 2022. Nu bliver Kong Christian X’s bro i Sønderborg en del af festen, og repræsenterer Sønderborg som målby på tredje etape.

Også Borgmester Erik Lauritzen er begejstret for ideen og siger:

Tour de France handler om fællesskaber, og vi vil gerne have så mange til at deltage i ”den gule fest” som muligt. Vi ønsker at skabe en opmærksomhed og en fantastisk stemning med gode indtryk og billeder af Sønderborg og omegn. Broen vil være et særkende og stå som en gul reminder, og den vil kunne ses på helikopterbilleder, af turister og sejlende. Samtidig vil det også være en god lokal markering til alle borgere i kommunen

Erik Lauritzen, Borgmester, Sønderborg Kommune

Broen vil være klædt i gult i 100 dage, nemlig under hele 100-dages programmet fra den 23. marts til den 3. juli 2022. Af hensyn til trafiksikkerheden pakkes den dog kun ind i gult på ydersiderne og oversiden. Broen vil fortsat være fuldt funktionsdygtig og kunne åbnes i hele perioden.