tirsdag den 3. maj 2022 12.00

Kongebrohuset er færdig

Udearealer er også anlagt

Panoramabillede af Byens Havn

Panoramabillede af Byens Havn

Imagic Aps

Kongebrohuset som ligger centralt i Byens Havn, Sønderborg, stod indflytningsklar i december 2021. Der har således været liv i huset i nogle måneder, mens de sidste udvendige detaljer er blevet færdiggjort. Det sidste som manglede var bl.a. de store flotte altaner ud mod Alssund, og beplantning af udenomsarealerne. 

I april 2022 var også disse detaljer på plads, og byggeriet blev overdraget til beboerne i forbindelse med en hyggelig sammenkomst ved huset. I samme forbindelse blev der afsløret to værker i indgangspartierne, som er med til at fortælle historien om navnet bag Kongebrohuset. Det sker gennem billeder, der viser hvordan Kongeskibet gennem flere år lagde til ud for den grund, som byggeriet er opført på.

Gennem hele byggefasen er der via et kamera på taget af Alsion blevet taget billeder af byggeriet, og de er blevet klippet sammen til en såkaldt "timelaps" video, som gør det muligt at se 2 års byggearbejde på kun lidt over 1 minut.

Med afslutningen af Kongebrohuset er der nu 3 byggegrunde tilbage i Byens Havn, som mangler at blive færdige. De ligger alle nord for Videnshuset, og på de to af dem bygges der seniorbofællesskab og Danfoss House. De to byggerier står klar til indflytning i hhv. 2022 og 2023. 

På den sidste - og nordligste - grund i Byens Havn er der planlagt et 14 etagers lejlighedsbyggeri, men byggeriet heraf er endnu ikke påbegyndt.