mandag den 10. august 2020 13.10

Stor interesse for lejligheder ved Alssund

Kun få lejligheder tilbage

Udsigten ned mod Sønderborg Slot fra 6. sal

Udsigten ned mod Sønderborg Slot fra 6. sal

Dimension Design

Blot 6 uger efter første spadestik til Kongebrohuset, er de fleste af de 28 flotte ejerlejligheder ned til Alssund solgt. Det glæder Bitten & Mads Clausens Fond og A. Enggaard A/S, at der også i Sønderborg er marked og interesse for lejligheder, som i pris og kvalitet kan sammenlignes med attraktive adresser i Danmarks store byer.

Allerede fra den tidlige planlægning af Kongebrohuset har interessen for projektet været stor, og over 200 interesserede købere lod sig forhåndsregistrere til at modtage salgsprospekt på byggeriet. Med kun 28 lejligheder til salg lå det således i kortene, at der kunne blive rift om dem. Investorerne besluttede tidligt i projektet at overlade mæglerarbejdet til en ekstern mægler, som fik til opgave at sikre en gennemsigtig og retfærdig salgsproces, der tilgodeså så mange interesserede som muligt.

Merete Lund Brock fra home i Sønderborg er mægler, og hun kunne efter den indledende runde af salgsprocessen konstatere, at der var indkommet 46 købstilbud. Efter en omhyggelig registrering af buddene, fordelt på de forskellige lejligheder, blev der trukket lod blandt buddene på de lejligheder som flere havde ønsket. Dette efterlod kun 5 lejligheder uden køber: 4 i stueplan samt en enkelt top-lejlighed. Disse lejligheder blev efterfølgende udbudt til ordinært salg via home.

I den videre dialog med køberne har få valgt at trække sig, og nye er kommet til. Status er således pr. 6. august at der foreligger underskrevne aftaler på 26 ud af 28 lejligheder.

For de to investorer i Kongebrohuset, A. Enggaard og Bitten & Mads Clausens Fond, har salget været fulgt med spænding. At lejlighederne så hurtigt er tæt på at være udsolgt, havde ingen turde tro på.

Peter M. Clausen, formand for Bitten & Mads Clausens Fond, udtrykker sin glæde ved projektet og fortæller:

Da vi i 2008 havde Frank Gehry i Sønderborg for at præsentere sine ideer til en ny bydel i Byens Havn, virkede det for mange som en utopi at komme i mål med de forskellige byggerier. Men her 12 år senere er vi tæt på at have virkeliggjort dem alle. Det synes jeg er fantastisk. Det er med til at sætte Sønderborg på Danmarkskortet og bevise, at her kan og vil vi udvikling… om vi så skal gøre det selv. Med en attraktiv havnefront er Sønderborg blevet vandkants-Danmark frem for udkants-Danmark. Kongebrohuset er et flot eksempel på, at vi skal turde sætte barren højt.

Peter M. Clausen, Bitten & Mads Clausens Fond

For de kommende boligejere i Kongebrohuset er der nu bare tilbage at vente, og følge med i byggeriet efterhånden som det tager form mellem Alsik og Videnshuset. Huset bliver 3 til 7 etager højt og bygges i tegl fra Egernsund teglværk, så det falder flot ind i havnemiljøet med kasernen i baggrunden. Byggeriet af de unikke ejerlejligheder strækker sig over 1,5 år med forventet indflytning ved årsskiftet 2021/2022.

Mere om projektet kan læses på nedenstående link, hvor salgsmateriale ligger som downloads.

Kongebrohuset