fredag den 25. februar 2022 12.00

Ny attraktion i Universe

Vindkraft og vindenergi er nyt element i parken 2022

Illustration af orkansimulatoren

Illustration af orkansimulatoren

Universe Science Park

Universe Science Park kan i sæson 2022 give gæsterne en stormende oplevelse i en spektakulær ny attraktion: ”Beat the Storm”, som realiseres med støtte fra Bitten & Mads Clausen Fond.

Attraktionen indgår som en del af det nye område Air Zone, som er en del af parkens langsigtede plan om at formidle viden til gæsterne om de 4 elementer jord, ild, vand og luft. "Beat the storm" er en orkansimulator med 4 baner til 4 gæster ad gangen, og kan simulere en vindmodstand over orkanstyrke, som er 32,7 m/s. Gæsterne skal kæmpe sig frem på en bane, hvor orkanen raser i flere niveauer.

”Det bliver en meget autentisk og vild oplevelse for vores gæster, hvor de virkelig får prøvet kræfter med hvad vindmodstand er. Det gælder om at komme hurtigst igennem simulatoren og trykke på stopknappen for at standse vinden. Beat the storm skal give de besøgende oplevelsen af den ukontrollerbare vind, som den er her på kloden.”

Troels Nim Andersen, projektleder i Universe

Om Universe Science Park

Universe Science Park er en naturvidenskabelig oplevelsespark i Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til ny viden om videnskab og teknologi. Fonden Universe Science Park er en non-profit selvejende fond, med det formål at begejstre børn og unge for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri. Parken er fyldt med oplevelser der fascinerer, involverer og underholder omkring Science, Technology, Engineering og Math (STEM). Universe har årligt over 140.000 gæster, heraf ca. 10 procent skolebesøg.

Området som "Beat the Storm" bliver placeret i, kommer til at hedde Air Zone. Ved hjælp af forskellige opstillinger med udfordringer til gæsterne, der besøger Air Zone, formidles der læring om vind. Hvad er luft og vind og hvordan påvirker det os som menneske, kan vi få luft til at bevæge sig og hvordan kan vi selv ændre på vores form for at formindske vindmodstanden, når vi bevæger os ude i en storm eller orkan? Alle disse spørgsmål og mange flere bliver der rig lejlighed til at få svar på i området Air Zone, der ser nærmere på en af naturens helt store kræfter. 

” Gæsterne kan prøve "Beat the Storm" alene eller op til 4 ad gangen, men ønsker de blot at se på, kan det også lade sige gøre, fordi selve facaden på "Beat the storm" er lavet af glas, så man kan se ind i oplevelsen”

Troels Nim Andersen, projektleder i Universe

Læs mere om den nye attraktion, og om Universe Science Park, ved at følge dette link til parkens hjemmeside:

Universe Science Park