lørdag den 30. maj 2020 10.55

Nyt betalingssystem i P-Hus

Parkering gøres enklere

Havnens P-hus ved Steigenberger Alsik

Havnens P-hus ved Steigenberger Alsik

Peter Bjerke

Fra tirsdag den 2. juni vil betaling for parkering i Havnens P-Hus i Sønderborg blive reguleret af bomme og Automatisk Nummer Plade Registrering (ANPR)

Det nye system gør det væsentligt nemmere at betale for sin parkering, og det er ikke længere nødvendigt at stille p-skiven i sin bil. ANPR sørger for at holde styr på ind- og udkørsel, og parkerer man mindre end to timer, hvilket er gratis, skal man derfor hverken benytte app eller automat til registrering.

I stedet registreres alle biler, når de passerer bommene og ANPR tager et billede af bilens nummerplade. Når nummerpladen er aflæst, går bommen op.

Parkering i huset er også gjort mere fleksibel, ved at fjerne begrænsninger på hvilke pladser der kan anvendes. Man kan frit stille bilen hvor man ønsker - dog undtaget  handicapparkering og el-ladepladser, som er forbeholdt bilister indenfor disse kategorier.

Har man brug for at parkere i mere end to timer, er prisen pr. time stadig 12 kroner. Med det nye betalingssystem betaler man enkelt for sin parkering, inden man forlader P-huset. Det kan ske i en af de tre opstillede automater i P-huset, via APCOA FLOW-appen eller via EasyParks app.

Når parkeringen er afsluttet og betalt, kører man mod udkørselsbommen. Her aflæses bilens nummerplade igen og har man betalt går bommen op.

Siden 22. januar i år har APCOA PARKING stået for administrationen af Havnens P-Hus, som del af en aftale mellem APCOA PARKING og ejeren af P-huset, BMC Ejendomme A/S, der er et selskab under Bitten & Mads Clausens Fond.