søndag den 22. august 2021 12.00

Sønderborg værtsby for international konference

Ministerium og Danfoss i spændende samarbejde

Alsik er hotel og konferencecenter

Alsik er hotel og konferencecenter

Bitten & Mads Clausens Fond

Den 8. og 9. juni 2022 bliver Sønderborg værtsby for Det Internationale Energiagentur (IEA), når de for syvende gang slår dørene op til verdens vigtigste konference om energieffektivisering. 

Verdens vigtigste konference for energieffektivisering

For at sikre en effektiv grøn omstilling skal Danmark – og resten af verden – blive bedre til at bruge energien effektivt. Det kan f.eks. være ved mere effektiv opvarmning og nedkøling af bygninger eller brug af overskudsvarme f.eks. i supermarkeder. Energieffektivisering er et overset værktøj i den grønne værktøjskasse, men effekten er stor både for vores indeklima, bundlinjen – og klimaet. Konferencen giver et udstillingsvindue for teknologier, som skal hjælpe med at bringe verdens CO2-udledninger ned.

Konferencen er et vigtigt udstillingsvindue for de teknologier, som skal hjælpe med at bringe verdens CO2-udledninger ned, og Danfoss producerer mange af disse løsninger. Derfor er virksomheden også med til at arrangere konferencen.

Administrerende direktør i Danfoss Kim Fausing:

”Energieffektivitet er afgørende for den grønne omstilling, og dansk erhvervsliv står klar med mange af løsningerne. Nu skal vi have sat fart på implementeringen, og det håber og tror jeg på, at mødet vil bidrage til. Jeg er meget stolt af, at Danfoss er medarrangør af konferencen, og vi ser frem til at vise det konkrete potentiale i energieffektivitet frem. F.eks. vil vores 250.000 m2 produktion og kontor på Als allerede næste år være CO2-neutralt. Det har vi gjort ved at sætte energieffektivitet først.”

Kim Fausing, CEO Danfoss

At energieffektiviseringer spiller en afgørende rolle for at nå i mål med den grønne omstilling, har Sønderborg anerkendt. Med visionen ’Project Zero’ har byen i flere år arbejdet målrettet frem mod at reducere sin egen CO2-udledning til nul i 2029, og samtidig skabe lokal jobvækst og nye grønne kompetencer.

Til gavn for Danfoss og for byen

Bitten & Mads Clausens Fond står sammen med Danfoss i samarbejdet om denne vigtige konference, og glæder sig over at Sønderborg i dag er blevet i stand til at huse en så stor og spændende begivenhed.

For at det kan lade sig gøre, skal der bl.a. være tilstrækkeligt med hotelværelser og konferencelokaler i byen. Her bliver Alsik et centralt omdrejningspunkt for konferencen. Byens andre hoteller bliver dog også vigtige samarbejdspartnere, for at kunne huse de mange tilrejsende fra hele verden. 

Læs hele pressemeddelelsen om konferencen ved at følge dette link. 

Sønderborg værtsby i 2022