mandag den 26. oktober 2020 16.07

Støtte til robotter

En mio. kroner til udvikling af robotteknologi og elektrificering

Robotklyngens logo

Robotklyngens logo

Robotics Alliance

Bitten & Mads Clausens Fond har med en donation på en million kroner over 2 år sikret Danfoss' mulighed for i fremtiden at arbejde tæt sammen med de mere end 30 virksomheder i og omkring Sønderborg, der udvikler og producerer robotter og droner.

Via en ny nationale robotklynge i Odense skal pengene bl.a. gå til at oprette en satellit for robotter, droner og automatisering i Sønderborg. Herfra vil to medarbejdere arbejde med at skabe netværk mellem små innovative robotvirksomheder og de store industrivirksomheder i området. Der skal desuden arbejdes med at tiltrække investeringer, styrke eksport samt udvikle og producere ny teknologi.

Direktør i Bitten & Mads Clausens Fond udtaler i forbindelse med donationen:

Sponsoratet giver Danfoss mulighed for at samarbejde endnu tættere med små innovative robot- og automationsvirksomheder og derigennem få ny indsigt i, hvordan koncernen kan optimere produktionen.

Per Have, CEO Bitten og Mads Clausens Fond

Odense Robotics
Mikkel Christoffersen, direktør for robotklyngen Odense Robotics, er begejstret for støtten og fortæller, at de som nyudpeget robotklynge gerne vil være tilstede der, hvor der findes virksomheder som de kan arbejde sammen med. I den forbindelse er Sønderborg oplagt, da der i området er en høj koncentration af virksomheder som beskæftiger sig med robotter, droner og automatisering.

I 2021 flytter en satellit til robotklyngen derfor ind hos Sønderborg Vækstråd, hvor direktør Michael Hamann ser en stor gevinst for området. To fuldtidsansatte med indgående kendskab til de enkelte virksomheder kommer til at stå for det videre arbejde, og slutmålet er ifølge Michael Hamann at skabe vækst, arbejdspladser og wow-faktor i Sønderborg og omegn.

Vi skal have kant, så man tænker: Wow, det er i Sønderborg, det sker, når det gælder robotter og grøn udvikling.

Michael Hamann, Direktør

Automatisering i Danfoss
I Danfoss er automatisering et stort potentiale, og der tages løbende stilling til at automatisere processer i bl.a. produktionen. Via samarbejdet med robotklyngen i Odense vil Danfoss få lettere adgang til nye løsninger fra innovative robotvirksomheder.

I Danfoss drives robotprojekterne bl.a. af  Jacob Fredsted, som er Senior Vice President i Danfoss Power Electronics. Han fortæller: 

Tæt kontakt med virksomheder, der udvikler robotteknologi, er afgørende for at en virksomhed som Danfoss kan være på forkant og dermed øge sin konkurrencekraft. Ved at være på forkant med den teknologiske udvikling, kan vi sikre en effektiv produktion, så vi bliver mere konkurrencedygtige, så vi vinder flere markedsandele og kan skalere op. På den måde bliver det en positiv spiral, der betyder, at vi får brug for flere folk og dermed skaber arbejdspladser.

Jakob Fredsted, Danfoss

Se en film om den nationale robotklynge ved at klikke på nedenstående billede: